top of page

Harry Potter Si Camera Secretelor

Autor: J.K.Rowling

Categorie: Fantasy

Numar pagini: 267

Editura: Egmont

Descriere: Harry Potter are o vara plina: petrece o zi de nastere groaznica, primeste avertizari sinistre de la un elf de casa pe nume Dobby si fuge de la familia Dursley cu masina zburatoare a prietenului sau Ron. La Hogwarts începe un nou an scolar, iar Harry aude niste soapte ciudate pe coridoarele goale. Apoi au loc mai multe atacuri misterioase – previziunile sumbre ale lui Dobby par sa se adevereasca...

 

Povestea continua.

Mie mi se pare ca personajul principal nu este Harry, nu este nici bunul sau prieten, Ron, nici colega Hermione, nici scoala de la Hogwarts, nici domnul Dumbledore, nici jocul de Vajhat si nici trenul care pleaca de la peronul 9 si 3/4 - nu; personajul principal este un spiridus supersimpatic Dobby! El, impreuna cu "plangacioasa Myrtle" - care-si petrece viata-de-dupa prin WC-uri -, o masina cam naravasa model anii '60, o "salcie batausa" care nu prea suporta masini parcate pe crengi si niste radacini de matraguna este egal cu o carte magnifica.

Ron si Harry fac o intrare senzationala in Hogwarts. Aceste episoade zambitoare vor fi de scurta durata, pentru ca in curand atmosfera este greoaie si mesajele din ce in ce mai amenintatoare. Harry se afla singur în fata ralui și moartea este mai aproape decat inainte. El se va maturiza si nu va ezita sa se confrunte cu un adult care il provoaca si il ameninta.

Desi prima carte a seriei pare copilaroasa, deja de la cea de a doua lucrurile incep sa se schimbe. Autoarea abordeaza o atitudine mai serioasa in acest roman, facandu-l putin mai infricosator si mai incitant, reusind sa tina cititorii în suspans.

La fel ca si prima carte, aceasta este scrisa cu descrieri superbe, care va fac sa va simtiti ca si cum ati fi la Hogwarts.

Harry Potter si camera secretelor este doar o piesa dintr-un puzzle, iar eu va recomand sa il terminati de asamblat!

bottom of page